Buletin informativ

Buletin informativ - anul I, nr. 4, august 2013

Cel de-al patrulea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

Această ediţie vă oferă informaţii europene de actualitate despre preşedinţia Consiliului UE deţinută de Republica Lituania pentru a doua jumătate a anului 2013, aderarea Croaţiei la UE de la 1 iulie 2013, avantajele cardului european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), măsurile Comisiei Europene pentru a îmbunătăţi drepturile turiştilor europeni şi împotriva expedierilor ilegale de deșeuri. De asemenea, rubrica dedicată cetăţenilor vă informează despre creşterea optimismului faţă de UE în rândul cetăţenilor europeni şi noile norme în beneficiul consumatorilor și al comercianților cu amănuntul.

Dintre activităţile Centrului Europe Direct Bucureşti desfăşurate în lunile iulie şi august se pot enumera publicarea broşurii „Iniţiativa cetăţenească europeană", şi organizarea unor evenimente precum vernisajul Expoziţiei de Pictură „Europa Copiilor", festivitatea de premiere a elevilor şi studenţilor participanţi la atelierele de lucru „Modalităţi de promovare a cetăţeniei active în rândul tinerilor" şi participarea coordonatorului Europe Direct Bucureşti la programul de formare pe teme economice organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Tinerii sunt invitaţi să profite de oportunităţi de studiu precum: concursul şcolar „Juvenes Translatores 2013", concursul internaţional de fotografie şi video UNFCCC/CDM, concursul de scurt-metraje „Decembrie Electric", Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătaţii, concursul „Reporter European 2013".

Copiilor le recomandăm să se înscrie la „Competiţia Europeană pentru Conţinut Pozitiv adresat copiilor" şi să descopere jocurile cu tematică europeană „Quiz 112" şi „€conomia".

Detalii despre toate acestea în cel de-al patrulea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!

 

Buletin informativ - anul I, nr. 3, iunie 2013

Cel de-al treilea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

Această ediţie vă oferă informaţii europene de actualitate despre recomandările Comisiei Europene (CE) pentru România în 2013, eficientizarea serviciilor publice de ocupare a forţei de muncă, asistenţa acordată de CE pentru valorificarea fondurilor europene şi iniţiativele inovatoare premiate de UE. De asemenea, rubrica dedicată cetăţenilor vă informează despre iniţiativa UE de a intensifica eforturile pentru îngrijirea copiilor şi despre schimbul automat de informaţii între autorităţile fiscale ale statelor membre UE.

Dintre activităţile Centrului Europe Direct Bucureşti desfăşurate în lunile mai şi iunie se pot enumera: atelierele de lucru cu tematica „Modalităţi de promovare a cetăţeniei active în rândul tinerilor", dezbaterea „Tinerii şi mobilitatea în spaţiul Uniunii Europene - cum gestionăm acest proces?", sărbatorirea Zilei Europei de 9 mai, găzduirea vizitei de studiu şi documentare la Bucureşti organizată de Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, participarea la campania de informare „Europa, casa noastră" şi la ziua aniversară a Colegiului Tehnic „Media" din Bucureşti.

Tinerii sunt invitaţi să profite de oportunităţi de studiu precum: cursul de formare pe tema cetățeniei europene, Întâlnirea Internațională a Rețelei Europene de Istorie Arhitecturală, programe online de specializare în Studii Europene, Master în Managementul Patrimoniului și Dezvoltare Durabilă, stagii de practică plătite la Consiliul UE, Concursul național pentru liceeni „Euroscola". Copiilor le recomandăm să se înscrie la concursul „Lider European" şi să descopere jocurile cu tematică europeană „Cursa Euro" şi „Farmland".

Detalii despre toate acestea în cel de-al treilea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!

 

Buletin informativ - anul I, nr. 2, aprilie 2013

Cel de-al doilea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

Această ediţie vă oferă informaţii europene de actualitate despre investiţiile Comisiei Europene (CE) în dezvoltarea Căilor Ferate Române şi pentru îmbunătațirea accesului la transportul feroviar persoanelor cu dizabilități. CE alocă fonduri şi pentru protejarea litoralului românesc şi programul de distribuire de fructe și legume în școli, pe lângă investiţiile în cercetare prin intrarea în vigoare interdicţia comercializării în UE a produselor cosmetice testate pe animale. De asemenea, vă invităm să vă informaţi despre drepturile pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere şi Noua Directivă pentru Drepturile Consumatorilor.

Activitatea Centrului Europe Direct Bucureşti a cuprins în lunile martie şi aprilie evenimentul de lansare, participarea la Reuniunea Generală Anuală a Reţelei Europe Direct de la Bruxelles şi la prezentarea programului „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre", precum şi organizarea orelor de informare europeană cu tematica „Cetăţenia europeană". Tinerii sunt invitaţi să profite de oportunităţile de studiu, iar copiii să participe la concursul de desene „Europa mea" şi să descopere jocurile cu tematică europeană „Să descoperim Europa!" şi „Puzzle cu bancnote". 

Detalii despre toate acestea în cel de-al doilea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!

 

Buletin informativ - anul I, nr. 1, februarie 2013

Primul număr al Buletinului informativ al Centrului de Informare Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

Această ediţie vă oferă informaţii europene de actualitate despre: granturile oferite de Consiliul European pentru Cercetare, bugetul UE 2014-2020, preşedinţia irlandeză a UE, noua procedură de clasificare internaţională a universităţilor. De asemenea, vă invităm să aflaţi mai multe detalii despre petiţia pentru prima iniţiativă cetăţenească, rezultatele sondajului Eurobarometru Fulger despre cetăţenia europeană, precum şi informaţii referitoare la Reţeaua Europe Direct şi activităţile Centrului Europe Direct Bucureşti, oportunităţi de studiu şi concursuri dedicate tinerilor şi copiilor, alături de recomandarea a două jocuri cu tematică europeană: „Călător în timp" şi „Puzzle cu imagini".

Detalii despre toate acestea în primul număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!

 

Buletinul informativ oferă atât informaţii concentrate pe activitatea Europe Direct Bucureşti, cât şi actualităţi privind legislaţia şi normele UE sau drepturile cetăţenilor. Ştirile din domeniul afacerilor europene, oportunităţile de studiu, locuri de muncă, dar şi recomandările dedicate copiilor constituie secţiuni de interes ale buletinului pentru cetăţenii europeni.

© Copyright Institutul European din România
Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, RO-030016 Bucureşti, România
telefon: (4021) 314 26 96; (4021) 314 26 97; fax: (4021) 314 26 66; e-mail: ier@ier.ro
sus