IER partener al Forumului Economic, Krynica

IER partener al Forumului Economic, Krynica

În perioada 3-5 septembrie 2013 va avea loc la Krynica (Republica Polonă), cea de-a 23-a ediţie a Forumului Economic.

Cu o tradiţie de peste 20 de ani, Forumul reprezintă un eveniment major în regiune şi o reînnoită platfomă de dezbateri pe o arie vastă de domenii, cum ar fi cel economic, politic, securitate internaţională, societate etc. Ca şi în anii anteriori, Forumul va reuni reprezentanţi ai guvernelor, responsabili pentru elaborarea politicilor publice, politicieni, oameni de afaceri, bancheri şi experţi, din aproape toate statele membre ale UE, dar şi din alte regiuni. În acest an, în programul Forumului sunt prevăzute şase sesiuni plenare şi peste 100 de dezbateri şi mese rotunde care vor oferi informaţii actualizate şi imparţiale cu privire la problemele de actualitate în domeniul economic şi politic.

În cadrul acestui eveniment, pentru al doilea an consecutiv, Institutul European din România (IER) în colaborare cu Institutul de Studii Estice (Institute for Eastern Studies/Instytut  Studiów Wschodnich - ISW) din Varşovia,  organizează o dezbatere-panel. Evenimentul din acest an, cu tema Securitatea alimentară: provocare a secolului 21,  va avea loc în data de 3 septembrie 2013.

Dezbaterea va fi moderată de doamna Gabriela Drăgan, Director General al IER. Vor participa, în calitate de principali intervenienţi: domnul

Zsolt Feldman, Secretar de Stat adjunct, Ministerul Dezvoltării Rurale (Ungaria), domnul Achim Irimescu, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (România), domnul Magnus Kindbom, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii (Suedia) şi domnul Marek Sawicki, Membru al Parlamentului (Republic Polonă).

În calitate de comentatori au confirmat participarea domnul Viorel Chivrigă, analist economic (Republica Moldova) şi domnul Viacheslav Cholodkov, Director al Departamentului pentru Organizaţii Economice Internaţionale din cadrul Centrului de Cercetare Economică (Institutul pentru Studii Strategice, Rusia).

Pentru mai multe informatii despre Forumul Economic de la Krynica, vă rugăm să accesaţi pagina oficială a acestui eveniment la http://www.forum-ekonomiczne.pl/xxiii-economic-forum-2013/.   

© Copyright Institutul European din România
Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, RO-030016 Bucureşti, România
telefon: (4021) 314 26 96; (4021) 314 26 97; fax: (4021) 314 26 66; e-mail: ier@ier.ro
sus