Dezbatere privind Raportul oficial de evaluare a fondurilor structurale şi de coeziune 2007 - 2013

Dezbatere privind Raportul oficial de evaluare a fondurilor structurale şi de coeziune 2007 - 2013

În data de 3 noiembrie a avut loc video-seminarul cu privire la Raportul oficial de evaluare a fondurilor structurale şi de coeziune 2007-2013. Evenimentul găzduit de Hotnews.ro i-a avut ca invitaţi pe reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Institutului European din România, consultanţilor şi ONG-urilor şi a constat în dezbaterea concluziilor şi recomandărilor incluse în raport.

Doamna Gabriela Drăgan, prof. univ. dr., director general al Institutului European din România a atras atenţia asupra mizei discuţiilor referitoare la fondurile structurale şi de coeziune, acestea fiind alocate din bugetul comunitar, buget la care contribuie toate statele membre, interesul pentru buna cheltuire a banilor comunitari fiind din această perspectivă foarte ridicat.

În măsura în care absorbţia de fonduri este un mijloc pentru dezvoltarea statelor şi nu un scop în sine, doamna Drăgan atrage atenţia şi asupra necesităţii unei gestionări judicioase a alocării de fonduri.

Fiind de acord cu existenţa excesului de reglementare, doamna Drăgan propune ajustarea ghidurilor pentru a le conferi unitate, realizarea de analize separate pe axe şi realocări, alături de introducerea regulilor de management al personalului din domeniul privat în zona publică.

 Atât raportul de evaluare cât şi video-seminarul pot fi accesate pe site-ul Hotnews.ro, aici.

© Copyright Institutul European din România
Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, RO-030016 Bucureşti, România
telefon: (4021) 314 26 96; (4021) 314 26 97; fax: (4021) 314 26 66; e-mail: ier@ier.ro
sus