Curs IER – EIPA: 14 – 15 mai – Procedura de infringement

Ultimele zile de înscriere la programul de formare specializat cu tema Procedura de încălcare a dreptului comunitar – organizat de Institutul European din România în colaborare cu European Institute of Public Administration (EIPA) în perioada 14-15 mai
Cursul va fi susţinut de o echipă de specialişti din cadrul EIPA şi Comisia Europeană: Carla BOTELHO, senior trainer, Centrul European pentru Judecători şi Avocaţi, EIPA, Antena Luxembourg, Marc CLÉMENT, Direcţia Generală de Mediu, Comisia Europeană - Unitatea de Încălcare a Dreptului Comunitar, Jean-Baptiste LAIGNELOT – Serviciul Legal al Comisiei Europene.

Programul se adresează experţilor din instituţiile publice implicaţi în aplicarea acquis-ul comunitar sau în pregătirea punctelor de vedere şi a strategiilor de naţionale de răspuns pe parcursul etapelor procedurii de încălcare. Cursul poate prezenta interes şi pentru specialiştii din domeniul juridic interesaţi de jurisprudenţa Curţii Europene de Justiţie.

Procedura de încălcare a dreptului comunitar reprezintă unul din instrumentele de control ale Uniunii Europene cu privire la respectarea legislaţiei europene de către statele membre. Deschiderea acestei proceduri de Comisia Europeană împotriva României a fost deja aplicată în mai multe rânduri, taxa auto de primă înmatriculare fiind cel mai cunoscut dintre cazuri.

Cursul va furniza cursanţilor cunoştinţele şi abilităţile pentru:
- înţelegerea rolului Comisiei Europene în procedura de încălcare a dreptului comunitar;
- recunoaşterea şi înţelegerea etapelor procedurii de încălcare a dreptului comunitar;
- familiarizarea cu jurisprudenţa Curţii Europene de Justiţie;
- dezvoltarea capacităţii de formulare a strategiei de răspuns şi a răspunsurilor. 
Programul va acoperi următoarele teme majore: 
- etapele procedurii de încălcare a dreptului comunitar;
- strategii de apărare;
- cazuistica Curţii Europene de Justiţie în domeniul procedurii de încălcare a dreptului comunitar.

În timpul cursului vor fi folosite metode de abordare interactive şi va fi utilizată o întreagă gamă de mijloace de formare, inclusiv prezentarea, studiul de caz şi atelierul. Totodată, modulele vor avea sesiuni de întrebări şi răspunsuri.
La finalul programului IER şi EIPA emit un certificat de participare.
Programul va  avea loc la sediul IER din Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 7-9, etaj 4. Tariful programului este 2150 lei.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina de prezentare a cursului.

© Copyright Institutul European din România
Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, RO-030016 Bucureşti, România
telefon: (4021) 314 26 96; (4021) 314 26 97; fax: (4021) 314 26 66; e-mail: ier@ier.ro
sus