rss

Newsletter IER – septembrie 2013

Newsletter IER – septembrie 2013

Numărul din septembrie al publicaţiei lunare Newsletter IER aduce în atenţia cititorilor: un interviu cu dl. Dan Luca, Director al Reţelei Europene EurActiv;  impresii de la evenimentele lunii (Forumul Economic din Krynica, dezbaterea privind Parteneriatul Strategic România-Polonia, lansarea campaniei instituționale de informare pentru alegerile europene din 2014); articol de opinie asupra noii paradigme a integrării regiunii emergente Africa de Nord; sesiunea plenară a Parlamentului European din perioada… (continuare)

Conferinţă: Parteneriatul Strategic România-Polonia: împărtăşind viziuni comune

În data de 11 septembrie 2013, Institutul European din România, împreună cu Institutul pentru Afaceri Internaţionale din Polonia, au organizat conferinţa cu tema Parteneriatul Strategic România-Polonia: împărtăşind viziuni comune.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe şi al Ambasadei Republicii Polone în România, precum şi al Fundaţiei Europene Titulescu, s-a bucurat de participarea Excelenţei Sale, domnul Titus Corlăţean, Ministrul român al Afacerilor Externe, precum şi… (continuare)

Romanian Journal of European Affairs – Vol. 13, No. 3, Septembrie 2013

Romanian Journal of European Affairs – Vol. 13, No. 3, Septembrie 2013

În ediţia de toamnă a Romanian Journal of European Affairs, autorii ne propun teme ce tratează: aspecte ale crizei economice la nivelul UE, relaţiile economice transatlantice, provocările cu privire la securitatea energetică în regiunea arctică, aderarea Croaţiei la UE şi evoluţiile înregistrate în ceea ce priveşte protecţia minorităţii maghiare din Slovenia.

Pentru textul integral al articolelor, vă rugăm să accesaţi pagina revistei.

(continuare)

Newsletter IER – iulie-august 2013

Newsletter IER – iulie-august 2013

Numărul din iulie-august al publicaţiei lunare Newsletter IER aduce în atenţia cititorilor: un interviu cu dl. Erwan Fouéré - cercetător asociat în cadrul CEPS (Centre for European Policy Studies) Bruxelles; avanpremiera ediţiei de toamnă a publicaţiei trimestriale Romanian Journal of European Affairs; alte semnale editoriale; articole referitoare la procesul de extindere a Uniunii Europene, jurisprudenţa CEDO; priorităţile preşedinţiei lituaniene a Consiliului UE pentru anul 2013; sesiunea plenară… (continuare)

IER partener al Forumului Economic, Krynica

IER partener al Forumului Economic, Krynica

În perioada 3-5 septembrie 2013 va avea loc la Krynica (Republica Polonă), cea de-a 23-a ediţie a Forumului Economic.

Cu o tradiţie de peste 20 de ani, Forumul reprezintă un eveniment major în regiune şi o reînnoită platfomă de dezbateri pe o arie vastă de domenii, cum ar fi cel economic, politic, securitate internaţională, societate etc. Ca şi în… (continuare)

Broşura Iniţiativa cetăţenească europeană

Broşura Iniţiativa cetăţenească europeană

Anul 2013 a fost declarat „Anul European al Cetăţenilor" cu scopul de a stimula o mai bună cunoaştere şi informare cu privire la drepturile conferite de cetăţenia europeană. În acest context, Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti a lansat broşura „Iniţiativă cetăţenească europeană", adresată cetăţenilor români, cu privire la beneficiile oferite de statutul de cetăţean european, precum şi la modul în care cetăţenii europeni pot participa activ… (continuare)

Newsletter IER – iunie 2013

Newsletter IER – iunie 2013

Numărul din iunie al publicaţiei lunare Newsletter IER aduce în atenţia cititorilor: un prim bilanţ al activităţii Centrului de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti, găzduit în cadrul IER; un articol referitor la Strategia Globală Europeană; impresii de la evenimente internaţionale şi naţionale; prezentarea sesiunii de formare din Bucureşti în cadrul proiectului The New EU Diplomat: Beyond Democracy Defending; evaluarea stagiilor de practică la IER în cadrul unui… (continuare)

Anunţ privind desemnarea echipelor selectate pentru realizarea studiilor de strategie şi politici (SPOS) 2013

Procesul de selecţie a candidaturilor pentru proiectul de cercetare Studii de Strategie şi Politici (SPOS) 2013 s-a încheiat, pe baza evaluării dosarelor de candidatură depuse şi a Termenilor de Referinţă furnizaţi de beneficiarii instituţionali.

Au fost depuse 44 de candidaturi. În evaluarea dosarelor de candidatură, în cazul fiecărei teme de cercetare s-au avut în vedere îndeplinirea criteriilor generale şi a celor specifice, menţionate în anunţul de selecţie… (continuare)

Conferinţa: Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene si experiente ale sistemului roman de drept, 19 iunie

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE) şi Editura C. H. Beck organizează, în seria „IADUER - interpretarea si aplicarea dreptului Uniunii Europene în România" conferinta cu tema: Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene si experiente ale sistemului roman de drept.

Evenimentul va avea… (continuare)

Romanian Journal of European Affairs – Vol. 13, No. 2, Iunie 2013

Romanian Journal of European Affairs – Vol. 13, No. 2, Iunie 2013

În ediţia de vară a Romanian Journal of European Affairs, autorii ne propun teme ce tratează: negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 şi impactul acestora asupra României, Directiva privind transferul de întreprinderi, statutul întreprinderilor virtuale în cadrul UE, opţiunile strategice ale Germaniei în viitorul apropiat şi Politica de Securitate şi Apărare Comună.

Pentru textul integral al articolelor, vă rugăm să accesaţi pagina… (continuare)

© Copyright Institutul European din România
Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, RO-030016 Bucureşti, România
telefon: (4021) 314 26 96; (4021) 314 26 97; fax: (4021) 314 26 66; e-mail: ier@ier.ro
sus